torek, 16. junij 2020

Advocatus NEIPA

Pivo

NEIPA

Pivovarna

Advocatus Pivovarna - Škofja Loka

Stil

NEIPA

Alkohol

6,5%



Pri Advocatusu so zakuhali tudi nekaj poletnega za spremljavo kratkim hlačam in natikačem. "Motno, sadno, hmeljnato do konca in ravno prav grenko na koncu, da te spomni, da ima NEIPA še vedno IPA v imenu."

Že na prvi pogled in vdih Advocatusov NEIPA oddaja "juicy" vibracije. Izpod milnate bele glave, ki se lepo odmakne, prisopihajo sladke sadne note tropskega značaja - mango, breskev, ananas, agrumi in še kaj podobnega za zraven. Oranžno telo, popolnoma motno in rahlo bledo, kar spominja na pomarančni sok. Zmerno nežna hmeljna grenkoba lepo podraži po jeziku, a ne preveč, tako da do izraza pridejo tudi sladki in citrusni sadni priokusi. Na koncu pa nam po poprastem finišu ta NEIPA na jeziku še izjemno dolgo pusti suho in grenkobno sled.

Advocatusov NEIPA je prava tropska bomba, ki pivca osreči s svojim "sokastim" izgledom in sadno aromo povsem v karakterju NEIPA stila. Konkretnejši okus pa ga obenem dela karakternega in jasno pove, da se v njem še vedno nahaja IPA. Celotno gledano pa gre za eno zelo lepo pitno pivo.


Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo všečen NEIPA, prijetnega sadnega karakterja in zelo lepo piten - zelo dobra izvedba

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar