torek, 30. junij 2020

Rooster Double Dry Hop Pale Ale

Pivo

Double Dry Hop Pale Ale

Pivovarna

Pivovarna Rooster - Škofljica

Stil

APA

Alkohol

4,5%



Pivovarna Rooster se predstavlja tudi s svojo nadgrajeno verzijo pale ale piva. Za željeni značaj so namreč pivo dvojno hladno hmeljili in tako je nastal ta Double Dry Hop Pale Ale, ki bo tako še malenkost bolj navdušil ljubitelje nahmeljenih piv.

Dvojno hladno hmeljeni Rooster nas omreži z izrazito in zelo vabljivo hmeljno aromo, ki se pokaže z zelo pogumnim citrusnim karakterjem. Izpod srednje velike bele glave, ki se le počasi usede, mu spremljavo nudi še rahel piš sladkega sadja. Motnikavo telo, ki je svetle zlate obarvanosti, pa v okusu zaznamuje srednje nežna hmeljna grenkoba ob spremljavi lahkotnega citrusno-limonastega priokusa. Nežnejši, rahlo poprast pookus, pa še nekaj časa posedi v ustih.

Rooster DDH Pale Ale je pivo preprostega značaja, lahkega telesa in izjemno svežega duha. Je lahkotno piten, dvojno hmeljenje pa poskrbi, da v aromi zelo lepo pokaže ves svoj hmeljni repertoar in tako navduši ljubitelje hmeljno bolj izraženih zvarkov.  


Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zelo preprost, svež in lahkotno piten - sicer brez kakšnega "vau" efekta v okusu, a zelo vabljiv v aromi

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar