nedelja, 28. junij 2020

Barut Pils

Pivo

Pils

Pivovarna

Barut Brewing And Blending - Kamnik

Stil

Pilsner

Alkohol

4,6%



Pivovarji iz varilnice Barut, ki so bolj poznani po svojih kislih, funky, staranih in drugače posebnih pivih, so se resno vrgli tudi v ležakaste vode. Za ljubitelje nekoliko bolj preverjenih klasik so namreč tudi pri njih pripravili en povsem običajen in klasičen pilsner. 

Barutov pils je na pogled povsem prestrašeno bled ter zelo motnega zlato rumenega telesa, na vrhu pa za kar nekaj časa potraja srednje velika in puhasta bela pena. Aroma je klasična in kar pošteno izrazita s kruhastim značajem, za nekaj nežne spremljave pa poskrbi še bežen travnati pridih. V okusu prevlada srednje nežna hmeljna grenkoba z nekoliko pikantnim in poprastim značajem v finišu, ki doda nekaj svežine v požirku. 

Pils iz Barutove varilnice je tipično preprostega značaja in lahkotnejšega telesa, ki bo s svojimi lastnostmi v prvi vrsti poskrbel za preganjanje žeje. Preprosta klasika, ki pa bo vsemu navkljub vseeno ponudila tudi nekaj tistega značaja, ki ga v ležaku iščemo. 


Kje naj ga iščem?


  • Magda (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → preprost, lahkotno piten - v bistvu brez kakšnih posebnosti, za odžejati

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar