sreda, 24. junij 2020

Haler Zeleno Pivo

Pivo

Zeleno Pivo

Pivovarna

Pivovarna Haler - Podčetrtek

Stil

Svetli ležak

Alkohol

5%



Haler Zeleno Pivo je nekoliko drugačno od njihovega klasičnega ležaka - ne samo na pogled, zaradi svoje zelene barve, pač pa tudi zaradi hladnega hmeljenja. Tako pivo res dobi res pravi značaj, ki ga ustvarita hmelja aurora in styrian golding. 

Zelo velika in puhasta zelenkasto-bela glava za zelo dolgo pokrije Halerjevo pivo zelene barve, natančneje odtenka olivnega olja. Travnata aroma hmelja se zelo lepo pokaže, a vseeno ni pretirano izrazita in se drži kar malo bolj nazaj skupaj z rahlo kruhastim pridihom. Srednje nežna grenkoba malo podraži po jeziku, v finišu pa se temu občutku pridruži še lahkotno dražeč poprast značaj. Nežen pookus pa zelo na hitro na koncu tudi pobegne. 

Halerjevo domače zeleno pivo je lahkotnejšega telesa in nežnejšega ter preprostejšega značaja. Ima tipični ležakast karakter, zelena barva pa odigra le stransko vlogo v izgledu - nekaterim to ne bo všeč, druge bo pa ravno to potegnilo v kozarec novega piva. 


Kje naj ga iščem?


  • Domačija Haler (Podčetrtek)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → v redu ležak, osvežilen in lepo piten - tisti dobri klasični okus

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar