četrtek, 04. junij 2020

Bevog Nitro Coconut Porter

Pivo

Nitro Coconut Porter

Pivovarna

Bevog Brewery - Bad Radkersburg

Stil

Porter

Alkohol

5,5%Nitro Coconut Porter je novi član redne linije pivo pivovarne Bevog, kar mu je uspelo po dolgem eksperimentiranju z nitro pivi. V Bevogu so se namreč odločili, da so nekatere stvari predobre, da ne bi šle v redno ponudbo in so ga za piko na i zvarili še s kokosom za res pravi okus.

Če pravilno natočimo ta porter (t.i. heavy pour), lahko občudujemo slap temne bež barve, ki se spreminja v manjšo a zelo obstojno kremasto glavo. Popolnoma črno telo, kot nafta, nam v aromi ponuja prijetno pražen značaj s kar nekaj notami čokolade in kar precej oreškastega dodatka. Tudi v okusu nam ta Bevogov posladek ponuja marsikaj. Začne s kombinacijo čokoladne sladkobe in solidne grenkobe, ki jo nato dopolni kar lepo pražen občutek z nekaj priokusa sramežljivega kokosa sem ter tja.

Bevogov kokosov porter je precej bolj polnega telesa in skupaj z žametnim občutkom ter manj mehurčki kar spolzi po grlu. Poln okus s "toplim" značajem pa še doda k temu sladicastemu karakterju Nitro Coconut Porterja - pa še všečen je na oko. Kje naj ga iščem?


  • Bevog Brewery (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → prijetnega značaja in všečne polnosti telesa, čeprav bi želel bolj izraznega kokosa, ki ga je kar težko srečati

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objava komentarja