ponedeljek, 1. junij 2020

Lobik Dankesaurus Rex

Pivo

Dankesaurus Rex

Pivovarna

Lobik Brewery - Maribor

Stil

IPA

Alkohol

7,2%



Če radi pijejo IPA zvarke, je povsem normalno, da jih tudi zelo pogosto radi varijo. In tako je za ljubitelje teh hmeljnih napojev tu še eden izmed Lobikove postavitve IPA piv. Dankesaurus Rex je grozna pošast, ki pa bo pregnala le žejo in ne pivopivcev. 

Motnikav, žareče oranžno-zlat Lobik je skrit pod večjo in lepo kremasto obstojno belo glavo. Hmeljna aroma je zelo prijetna in lepo sadno izrazita s sladkimi tropskimi sadeži, zelo sočnega značaja, še posebej ananas, in nekaj citrusnega dodatka v spremljavi. Kasneje pa se kombinaciji pridruži še nekaj cvetlic. Tudi v okusu se prepletata sladki sadni in grenkobni hmeljni značaj. V začetku tako dobimo nekaj kar dobro zaznavne sladkobe, ki pa jo spremlja tudi kar prepoznaven citrusni karakter. Sledi solidna grenkoba, ki nato v pookusu še kar dolgo pusti svojo sled v ustih. 

Dankesaurus Rex je IPA lahkotnejšega telesa, prijetne sadne aromatike in konkretno grenkobnega okusa. Celotno kombinacijo pa v požirku še nekoliko pogreje prisotnost alkohola in naredi ta IPA točno tak kot IPA za sladokusce pač mora biti.  



Kje naj ga iščem?


  • Pivarna (Maribor)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → pravi, konkretni IPA - vabljiva aroma in solidno grenkoben okus se prav podata nežni toplini alkohola; IPA kot se spodobi

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar