sreda, 15. november 2023

Lobik Ken Juice

Ken Juice je Lobikov priljubljeni stil NEIPA, ki spada v njihovo filmsko navdahnjeno serijo piv. Želeli so zvariti kar se da "sokasto" pivo, brez da bi le-to bilo super motno in polno. To so dosegli s pomočjo novozelandskega hmelja Nectaron.  

Tanjša bela penasta glava za nekoliko krajši čas prekrije zlato oabrvano pivo, ki je le rahlo motnikavo in tako vsaj na pogled ne deluje popolnoma NEIPAsto. Že prvi bežen vdih to hirto spremeni, kajti napadejo nas konkretno prijetne in izrazite tropske sadne arome, med njimi pa prevladajo sladki pridihi (ananas, pasijonka,...) z nekaj osvežilnimi bomboni v spremljavi. Požirek je nežnejše grenkoben v začetku, sledi nekaj blage sladkobe, finiš pa pripade osvežilnemu, rahlo mentolastemu občutku, ki se nadaljuje še v nežen pookus. 
 
Ken Juice je pivo zelo lahkotnega telesa in predvsem poletno osvežilnega značaja. Če na pogled morda ne deluje kot tipični NEIPA, pa to popravi (in nadoknadi) s svojo sokasto aromo in zelo prijetnim okusom. V bistvu - pivo je točno to kar so v pivovarni želeli. 

Ken Juice

Maribor

NEIPA

6,5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → izjemno aromatičen, zelo priejtno piten, nežen in sokast

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar