nedelja, 9. april 2023

Clef Gibanica

Po potici še gibanica. V pivovarni Clef so se odločili, da v tekočo obliko spravijo še drugo slovensko tradicionalno sladico - prekmursko gibanico. Pri tem so uporabili jabolka, mak, vanilijo, cimet ter orehe namočene v rumu. In tako je nastal ta res poseben slovenski imperial pastry stout.   

Clefova Gibanica je zelo temno rjave barve, na vrhu piva, v katerem zaplava še kakšen košček sem ter tja, pa se za precej kratek čas ustvari še tanka bež glava. Nos nam zapolni konkretno desertna aroma, predvsem sladka in rumasta v občutku. Poleg tega bomo prepoznali še nekaj oreškov in pečenih jabolk, v ozadju pa še nežen piš vanilije - bistvo pa je, da vse skupaj deluje zelo vabljivo. Začetek požirka pripade zelo nežni grenkobici, rahlo kiselkast občutek pa ji sledi. Nato pa vse prevzame solidna sladkoba, ki je konkretna in izrazita, a ne pretirano ostra (manj kot pti Potici, za primerjavo). Nežen pookus pa nato še kar potraja.
 
Gibanica je nekoliko bolj polnega telesa in kar prijetne alkoholne topline, ki ob požirku dobro pogreje, a ne podžge. Po pričakovanju prevladuje sladkoba, ki sicer ne pretirava, a še vedno si je buteljko dobro razdeliti med vsaj nekaj prijateljev - je namreč zelo nasitna. 


Gibanica

Petrovče

Cesarski desertni stout

11%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → prava sladica, sicer rum nekoliko izstopa, a tudi večino ostalih komponent je prepoznati, a kot celota ne daje ravno občutka gibanice - še vedno pa je zelo dobro pivo

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar