nedelja, 19. februar 2023

Clef Potica

Orehi, rum, vanilija, sladkor, cimet,... Ne, to ni recept za slovensko potico, ampak recept za ta poseben Clefoc zvarek. Močno in sladko pivo, ki je namenjeno za posebne dni v letu, so zvarili v mislih s tem tradicionalnim slovenskim pecivom. Poleg tega pa so na koncu v fermentor dodali kar še prave kose babičine potice.
 
Potica je zelo temne rjave barve, skoraj popolnoma črne, pokrije pa jo zelo tanka bež obarvana glava, ki ni preveč obstojna. Aroma je zmerno nežno sladka, ponuja nekaj biskvitnih not, malo čokolade, rahlo suho sadje in orehe, za konec pa še malo pridiha ruma. Prava sladicasta aroma, ki povsem posnema potico. Tudi požirek dobro sledi temu. Začne se s konkretno sladkobo, kjer je kar občutiti sladkor. Družbo mu dela še kup orehov in biskvit. Nežno pražen finiš malo preseka sladkobo, ki pa se nadaljuje še v finiš z nekaj dodatka alkohola. 
 
Clefova Potica je res prava pivska sladica. Je polnejšega telesa in v kombinaciji z izjemno sladkobo tudi zelo nasitna - brez da bi jo podelili, pri tej steklenici ne bo šlo. Ob vsej tej sladkobi, mogoče za koga pretirani, pa ponudi tudi vse kar ponuja kos domače potice.  


Potica

Petrovče

Cesarski desertni stout

11%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → sicer je res izjemno poticasto pivo, ampak za moj okus preveč sladko in na trenutke lahko sladkor skorajda že pregrizneš - je pa zelo zanimivo pivo

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar