nedelja, 23. april 2023

Bergkonig Red Eye Rabbit

Red Eye Rabbit je nekoliko nežnejši brat Dizzy Grizzly NEIPA piva, ki so ju za trgovine Hofer in njihovo znamko Bergkonig zvarili v pivovarni Tektonik. Zajček z rdečimi očmi je New England Pale Ale pivo, ki mu izrazitejši hmeljni značaj podarjajo sorte Citra in El Dorado.   
 
Pivo je popolnoma motnega zlato-oranžnega telesa, večja in penasta glava pa na vrhu kozarca kar nekaj časa postoji. Aroma je sicer malenkost nežnejša, a zelo prijetna s svojim precej sladkim tropskim sadnim značajem v ospredju ter nekaj citrusnimi pridihi v ozadju - deluje zelo multivitaminsko. Požirek je zelo nežen s svojo grenkobo, v koncu požirka je malenkostno travnato-zeliščna in rahlo trpka. Pookus pa na nežen način še za kratek čas poleži na jeziku. 
 
Motni pale ale Red Eye rabbit je precej lahkotnega telesa in zelo preprostega značaja, kjer nič kaj posebej ne izstopa. Posledično je zelo preprosto piten.   

Bergkonig Red Eye Rabbit

Ljubljana

NEPA

4,6%

Kje naj ga iščem?


  • trgovine Hofer (po Sloveniji)
  • Tektonix (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → preprost, piten, čeprav malenkost trpek v okusu, kar se ne pričakuje, prav tako pa malo brezizrazen na trenutke

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar