petek, 2. april 2021

Barut/Varionica/Zmajska Pivovara Chef's Beer

Chef's Beer so s skupnimi močmi ustvarili pivovarji hrvaške Varionice ter Zmajske Pivovare, vinarji Bibich Wine Croatia, Mate Jankovič (iz hrvaškega Master Chefa) ter naši Barutovci. Pivo je kombinacija flandrijskega rjavega ale piva (oud bruina) ter starega ale zvarka (old ale) - nastalo pa je s strastjo do vrhunske kuhinje in vrhunskega piva.
 
Rezultat slovensko-hrvaškega sodelovanja je temnejše bakreno-rjavo pivo, ki ga pokrije tanjša bež obarvana glava - le-tej pa se prav nič ne mudi. Pivo osvaja s kiselkasto naravnano aromo, kjer s pomešata vinski in kasneje nekoliko bolj pogumen balzamični značaj. Ta kiselkasti občutek v aromi pa ni pretiran, a je vseeno lepo zaznaven ob rahlem piškotnem ozadju. V okusu nam najprej ponuja zmerno saldno sladkobo, nekoliko karamelno-piškotasto, nasledi pa jo blago trpek in nežno grenkoben priokus s čisto blagim kiselkastim koncem. Pookus, ki kar nekaj časa postane v ustih, pa je nežno trpek.
 
Chef's Beer v svojem srednje polnem in svilnato tekočem telesu kombinira sladkobo in trpek značaj, ki ju dopolni z več kot 9% popolnoma nezaznavnega alkohola. Pivo za prave pivoljubce, ki jih nekoliko bolj konkretni okusi ne prestrašijo.  
 

Chef's Beer

Kamnik
 
v sodelovanju z Varionica 
Pisarovina (HRV) 
in z Zmajska Pivovara 
Zagreb (HRV)

Flandrijski rjavi ale

9,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo prijeten, lepo se pije in zelo dobro skrije alkohol - morda pogrešam malo bolj izrazit (ali vsaj nekoliko izrazit) kiselkasti značaj tudi v okusu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar