petek, 18. marec 2016

Ime: Noordung
Pivovarna: Maister Brewery, Komenda
Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 5,5%

Ocena: 4 / 5

Orel je pristal! No, bolje rečeno Noordung, medzvezdni porter, kot ga je poimenoval pivovar Maister. Ime je dobil po Hermanu Potočniku Noordungu, vizionarju in svetovno priznanemu raketnemu inženirju, ki velja za enega izmed pionirjev kozmonavtike in vesoljskih poletov. Sedaj pa je svoje ime posodil še najnovejšemu zvarku Maister Brewery.

Iz male stekleničke natočimo pivo popolnoma črne barve, ki ima s pogledom proti nebu (v čast g. Noordungu) še simpatičen rdeči podton. Gre za popolnoma gosto in kremasto pivo, ki ga pokrije dokaj velika in obstojna pena bež barve. Takoj nas prevzame s precej intenzivno aromo temne čokolade, ki jo spremlja še nekaj not vanilije in praženega sladu. Brbončice se najprej spoznajo z blago sladkobo sladu in čokolade, kasneje svoje opravita še kava in praženi slad, na koncu pa nas objame še zmerna, a zelo lahko zaznavna in prijetna hmeljna grenkoba. V ustih nam ostane blag in srednje dolg praženi pookus, ki v sebi skriva še nekaj kavega občutka.

Ena najbolj izrazitih odlik tega medzvezdnega porterja je brez dvoma super gosto in kremasto telo z nekaj lepljive teksture. Če temu dodamo še aromo in pravi porter okus, dobimo zelo okusno pivo, ki kar kliče po novi steklenički. Lahko pitno in zelo okusno. Pohvalno.
Cena: od 2,7€ (0,33l)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pop's Place (Ljubljana)
  • 7 Burger (Kamnk)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.