petek, 25. marec 2016

Ime: Matevž
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Dimljeno pivo
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,3 / 5

Kdo ga ne pozna? Matevž, slovenska tradicionalna jed, ki se odlično poda zelju in klobasam. Odlično ga poznajo tudi v belokranjski pivovarni Vizir, kjer so se odločili, da ga ponudijo v pivu. Ja, v pivu, ne ob pivu. Zvarku so dodali krompir in fižol, ter ga še dodatno začilnili z dimljenim sladkom. In nastalo je najbolj čudno pivo, kar so ga(do sedaj) zvarili v tej pivovarni. 

Na krožniku, pardon v kozarcu, tako zagledamo pivo rahlo motne jantarne barve, na vrhu pa ima poveznjeno kar solidno peno umazano bele barve. V aromi po prčakovanjih prednjači aroma dimljenega sladu, ki pa vseeno pusti zadihati tudi blagim notam hmelja. V okusu se srečamo s kombinacijo prijetne hmeljne grenkobe, dimljenega značaja ter nekaj začimbnega dodatka, ki poda rahlo poprast občutek. Glavni dodatni sestavini, krompir in fižol, samemu pivu ne podarita kakšnega posebnega značaja, sta pa odgovorna za zelo nežen zemeljski priokus v pivu. 

Tako na koncu izpade Matevž kot zelo pitno in zelo okusno pivo, v katerem pa pogrešamo bolj izrazito (ali mogoče bolje rečeno zaznavno) prisotnost samega matevža - pričakovanja, ko zaslišimo ime, le naredijo svoje. Kljub temu pa nam vseeno v kozarcu ostane simpatično dimljeno pivo.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.