sobota, 12. marec 2016

Ime: Meggy
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Pivo z zelišči
Vsebnost alkohola: 7%

Ocena: 3,7 / 5

Meggy je Vizirjev zvarek, kateremu so v procesu varjenja dodali tudi lokalni cvetlični med. V bistvu gre za starodaven in že nekoliko pozabljen stil piva, ki pa so pri našem belokranjskem pivovarju dodali v svojo stalno ponudbo.

Motna in žareča oranžna barva zaznamuje izgled tega zvarka, za dodatek pa poskrbi še razmeroma majhna in ne preveč obstojna bela glava. Takoj na začetku se seznanimo z nežno aromo grenkega medu, ki jo preplavijo travne note hmelja, toda nekako aroma medu na koncu vseeno predre skozi in postane bolj prijetna in zaznavna. Za začetek v okusu zaznamo sladkobo, ki se nekako obdrži vse do konca. Grenkoba je zadržana, zato pa poleg alkohola, ki kar pogreje in je dokaj občuten, do izraza pride še blag pikanten priokus čisto na koncu, medtem ko je pookus rezerviran za genkobno-zeliščni značaj.

Ves ta dodatek medu tudi samemu pivu pomaga do srednje polnosti, medtem ko v samem okusu in aromi prevladuje medeni značaj, le-ta pa vseeno ni pretirano izrazit, da bi bil neprijeten. Všečno pivo.
Cena: 2€ (0,33l)

Kje ga najdem?
  • Vizir.si spletna trgovina

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.