petek, 11. marec 2016

Ime: Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 3,9 / 5

Domžalski Hopsbrew je na slovenski trg prodrl s trojico svojih piv, med katerimi je svoje mesto zasedlo tudi svetlo ale pivo, narejeno na ameriški način. 

Pokaže se z zelo motno oranžno-jantarno barvo, izgled pa zaključi še velika in zelo obstojna kremasta pena snežno bele barve. V zmerno izraziti, mogoče celo rahlo zadržani aromi prevladujejo note agrumov, poleg njih pa svoje opravi še nekaj tonov sveže trave, ki je rahlo bolj usmerjena na kiselkasto stran. Okus medtem zaznamuje srednje izrazita hmeljna grenkoba, ki ji oporo nudi blaga sladna hrbtenica v ozadju. Svoje okusu doda še nežen limonasti priokus, na koncu pa še mil sladki dodatek, ki se pojavi po nekaj uvodnih požirkih. Grenkoba, ki ni bila pretirana, pa z veseljem še nekaj časa postane v naših ustih. 

Gre za izjemno pitno pivo, srednje lahkega telesa, ima pa tudi tisti pravi osvežilni in sveži občutek, ki ga iščemo v pivih tipa APA. S svojo grenkobo ne deluje preagresivno, vendar obenem tudi ni preveč nežno z nami. Končni vtis, ki ga pusti je tako zelo pozitiven in simpatično okusen. 
Cena: okoli 2,9€ (0,5l)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Dobro Pivo pri Ščurku (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Štiblc Bar (Krško)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.