sreda, 30. marec 2016

Ime: Pelicon Enigma
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: India pale ale
Vsebnost alkohola: 6,2%

Ocena: 4,1 / 5

Najbolj enigmatični Pelicon je pivo stila IPA, svoje ime pa je dobilo po novi sorti hmelja, ki prihaja iz Tasmanije. Obenem je to tudi prvi Peliconov zvarek, ki ima v sebi moč hmelja iz tega konca sveta.

Enigmo bi na prvi pogled lahko na hitro zamenjali za pomarančni sok, saj ga odlikuje popolnoma motna rumeno-oranžna barva, majhna bela pena pa je izjemno kremasta in obstojna. Ta IPA nas v trenutku popolnoma omami s svojo intenzivno in super prijetno hmeljno aromo. V njej se namreč skriva polna košara različnih sadežev, ki nas popeljejo na tropske otoke. Med drugim lahko zaznamo limono, pomarančo, mango in mogoče celo borovnice, njihov šef pa je rumena grenivka, ki da aromi še poseben značaj. Daleč v ozadju pa se zazna tudi nekaj zelo subtilnega karamelnega pridiha. Okus medtem zaznamuje nežna hmeljna grenkoba, ki jo ves čas spremlja rahlo sladek priokus sadja. Proti koncu pa tudi rahlo grenko-sladek finiš grenivke, blag grenkobni občutek pa se nadaljuje še v pookus, ki tako doda le še piko na i temu zvarku. Svoj čar pa seveda doda tudi dokaj polno in precej gosto telo.

Enigma se tako pokaže kot zelo prijetno, pitno in izjemno zanimivo pivo. Predstavi se nam s super sadno aromo, svoj obisk pa zaključi z nežnejšo hmeljno grenkobo in sadnim priokusom, ter ima tako veliko manj grenkobni in suh občutek, kot nekatera ostala piva tega stila. V primerjavi z drugo IPO pivovarne Pelicon, The 3rd Pill, pa nam tako pokaže še kako širok spekter okusov in arom ima lahko en sam stil piva. Odlično! 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Išči!

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Naroči se na objave!

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Najbolj brano v tem mesecu!

Kaj je vroče!

Green Gold Brewing Dragon

Ime: Dragon Pivovarna: Green Gold Brewing , Šempeter v Savinjski dolini Stil piva: IPA Vsebnost alkohola: 5,5% Na voljo: točeno Ocen...

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.