petek, 04. marec 2016

Ime: Pale Ale z Rožmarinom
Pivovarna: Ekološka kmetija Šlibar, Tržič
Stil piva: Pivo z začimbami
Vsebnost alkohola: 5,9%

Ocena: 2,9 / 5

Piva z začimbami so v svetu piva v bistvu že nekaj povsem običajnega. V primeru Šlibarjevega piva ne gre za kakšen poseben stil kateremu so dodane začimbe, ampak za običajen pale ale, v katerega se je pivovar odločil dodati še nekaj rožmarina. In rezultat je pred nami. 

V kozarec natočimo motno in dokaj temno jantarjevo pivo, ki ga najprej pokrije srednje velika bela glava, a le-ta kmalu izgine skoraj do popolnosti. Aroma je srednje izrazita in pričakovano zelo zeliščna, čeprav bi po pravici povedano, težko pokazali ravno na rožmarin. V okusu se spoznamo z dokaj solidno hmeljno grenkobo, ki pa se ji kmalu pridruži precej občuten zeliščni občutek, ki je tudi rahlo pikanten. Vse to pa se nadaljuje tudi v pookus.

Gre za pale ale srednje polnega telesa in prijetne hmeljne grenkobe, ki pa ga najbolj zaznamuje precej močna prisotnost zelišč in začimb. Nekaj novega, rahlo drugačnega, a brez dvoma zanimivega. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.