sreda, 23. marec 2016

Reservoir Dogs Lone Wolf


Ime: Lone Wolf
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica
Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,66%

Ocena: 3,8 / 5

"Nikoli ne veš, kako močan si, dokler ni biti močan tvoja edina možnost!" Tako so namreč pri pivovarni Reservoir Dogs napovedali njihovo novo pivo, Lone Wolf. Gre za pivo stila IPA, zvarjen pa je z eno samo sorto hmelja ("single hop") po imenu Styrian Wolf s kmetije Rojnik iz Savinjske doline. 

Ta volk samotar ima motno temno jantarno barvo, ki že počasi prehaja na bakreno. V kozarec ga skrije srednje velika in počasi puhteča bela milnata glava. Styrian Wolf zvarku podari srednje izrazito sadno aromo, ki zelo spominja na melono. Spremlja jo še blag travni pridih, ki je zelo skrit, ter kar nekaj zanimivega, sladkega občutka žvečilnega gumija. Okus se predstavi s prijetno sladkobo, v kateri se mešajo note sadja in prej omenjene žvečilke, v celoti pa okus spremlja prisotnost začimb, ki dajo celo nekoliko pikanten značaj. Zmerna grenkoba dopolni celotno sliko, ter se tudi nadaljuje v srednje dolg in zmeren pookus. 

Srednje lahko telo tega piva omogoča lahko pitnost, medtem ko dodatek lastnosti tega domačega hmelja poda zvarku zanimiv in rahlo neobičajen karakter. Vse skupaj tako naredi to IPO zelo všečno in okusno. Pozor! Samo v omejeni izdaji.
Cena: od 2,7€ do 4€ (0,33l)

Kje ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Birbox (spletna trgovina)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)

Ni komentarjev:

Objavite komentar