četrtek, 10. marec 2016

Ime: Loko Loko Rdeče Pivo
Pivovarna: Loko Loko - domačija Pr' Krajnk, Lokovica
Stil piva: Jantarni ležak
Vsebnost alkohola: 4,6%

Ocena: 3,3 / 5

Tudi v ljubiteljski pivovarni Loko Loko nad Šoštanjem so si za božične praznike izdelali posebno pivo - kot to radi naredijo mnogi pivovarji. Z dodatkom drugega sladu, so namesto svetlega ležaka tako dobili rdeči ali jantarni ležak.

Kot že napovesta samo ime in stil, ima ta zvarek žarečo jantarjevo barvo, ki je rahlo motna, kozarec pa pokriva ne ravno obstojna in majhna pena rumenkasto bele barve. Aroma je dokaj izrazita, v njej pa z lahkoto prepoznamo karamelni slad, dodanih pa je še nekaj not piškotov in kruha. Vse skupaj tako poda prijeten sladek občutek. Okus se začne z zmerno sladkobo, v kateri se kombinirajo piškoti in karamela, slednja pa za kratek čas ostane še v pookusu. Na koncu se seznanimo še z blago grenkobo, ki ima nekoliko travnati značaj. 

Gre za lahko in pitno pivo, s presenetljivo izrazitim karamelnim značajem, ki ga pri nekaterih ostalih domačih jantarnih ležakih nismo vajeni. To pa ga naredi tudi prijetno okusnega. 
Cena: 1,5 € (1,5l)

Kje ga najdem?
  • Domačija pr' Krajnk (Lokovica pri Šoštanju)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.