četrtek, 31. marec 2016
Prvi vikend v mesecu aprilu se bo pri nas tudi uradno odprla sezona festivalov piva. V Ljubljani bo takrat namreč potekal dvodnevni Festival Belgijskega Piva.

Ekipe uvoznikov piva iz te pivske dežele bodo namreč na ogled in pokus postavile svoje zvarke. Tako naj bi bilo na voljo preko 40 različnih točenih piv, ki jih bodo predstavili uvozniki Pivotoč, Buteljka Piva in Gama Trgovina, prav tako pa lahko pričakujemo še okoli 60 vrst ustekleničenih zvarkov.
Res je, da zna biti aprilsko vreme zelo muhasto, toda organizatorji, ljubljanski Gas Station, so mislili tudi na to. Prav tako pa bo ob festivalu potekal spremljevalni progam, za hrano pa bosta poskrbela Lars in Sven.

Kaj bomo lahko okušali?


Naši uvozniki so za festival pripravili naslednje znamke piv, med katerimi bo lahko vsak ljubitelj piva brez dvoma našel nekaj zase. Tako bodo na festivalu prisotna tako trapistovska piva, belgijska samostanska piva, lambik zvarki, pa tudi kaj netradicionalnega se bo našlo.Torej, festivalska sezona piva je odprta. Gremo v akcijo!

Kdaj, kje in kako?


1. Festival Belgijskega Piva bo potekal v soboto in nedeljo, 2. in 3. aprila, pred lokalom Gas Station v Ljubljani, kjer je mimogrede potekal tudi prvi Ljubljanski festival piva. V soboto vas pivo pričakuje ob 13. uri pa vse do 22. ure, medtem ko boste v nedeljo lahko belgijce pokušali ob 12. do 20. ure. Več informacij še na FB strani 1. Festival Belgisjkega Piva.

Vstop je seveda brezplačen, pivo pač ne :)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.