ponedeljek, 14. marec 2016

Ime: Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Kratochwill, Ljubljana
Stil piva: Češki pilsner
Vsebnost alkohola: 6,6%

Ocena: 3,4 / 5

Svetli ležak ljubljanskega mikropivovarja Kratochwill predstavita zlato-rumena barva, ki je nekoliko motna, in srednje velika penasta glava bele barve. Aroma je srednje izrazita, vendar vseeno lahko zaznavna in tudi prepoznavna. Nežnim notam kruhastega sladu, ki ni pretirano izrazit, delajo družbo blage travnate note hmelja, za dodatek pa poskrbi še dokaj delikaten pridih medu. V okusu najprej zaznamo rahlo sladkobo, ki ji v zaključku sledi še hmeljna grenkoba, le-ta pa je za odtenek bolj izrazita, kot smo morda navajeni od svetlih ležakov. 

Telo je dokaj lahko, vendar ga nikakor ne bi mogli opisati kot vodeno - daleč od tega. Zelo svež občutek, uravnoteženost in preprostost pa ga naredijo zelo lahko pitnega in okusnega. Domači svetli ležak kot se spodobi.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.