ponedeljek, 21. marec 2016

Ime: Session IPA
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale
Stil piva: Lahka IPA
Vsebnost alkohola: 4,3%

Ocena: 3,7 / 5

Tudi v naši (zaenkrat) najmlajši pivovarni potekajo priprave na toplejše čase, ko bo v naših mislih vse pogosteje lahkotnejše pivo, kar so lepo nakazali s svojim novim pivom stila session IPA.

Hopsbrew Session IPA se prikaže z motnikavo oranžno-jantarno barvo ter dokaj veliko in lepo obstojno peno bele barve. V aromi se srečamo s hmeljnim značajem, v katerem se skrivajo note sladkih sadežev, agrumov ter nekaj pridiha borovega gozdička. Kasneje pa se pridruži še blagi sladni pridih piškotov. Vse skupaj pa deluje dokaj nežno. Najprej lahko okusimo nekaj sadja - sladki toni z grenivko v ospredju. Zaključek pa popolnoma pripada solidni in zelo lahko občutni hmeljni grenkobi, ki se še nekaj časa po koncu podi po naših ustih. 

Kot se od tega stila pričakuje, gre za izredno pitno pivo lahkega telesa in nižje stopnje alkohola. Vseeno pa pivcu ponudi zelo veliko okusa in seveda vso grenkobo, ki jo ta zvarek premore - da se lahko res kakovostno odžejamo.  
Cena: od 2,7€ do 4€ (0,33l)

Kje ga najdem?
  • Sir William's Pub (Ljubljana)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.