sreda, 16. marec 2016

Ime: Pšenično Pivo
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Pšenični ale
Vsebnost alkohola: 5%

 Ocena: 3,8 / 5

Pri belokranjskem Vizirju so se že pred časom odločili zvariti pivo z zanimivo kombinacijo pšenice in ingverja. Po nekajkratnih popravkih, jim je uspelo doseči zaželen učinek v tem pšeničnem ale pivu.

Videz zaznamuje rahlo motna in zelo bleda rumena barva, na vrhu kozarca pa se za nekaj časa ustvari srednje velika bela penasta glava, ki začne počasi izpuhtevati. Aroma je zelo lahko zaznavna, prijetna in zanimiva. V njej se namreč skrivajo note agrumov in prepoznaven ingver, ki jim družbo dela nekaj značilnega vonja pšeničnih piv. V okusu prevladuje kiselkasti priokus agrumov in ingverja, ki nasledi nekaj minimalne začetne sladkobe. Na koncu občutimo še karakter začimb, kjer ingver pokaže tudi nekaj svojega (blagega) pekočega učinka. 

Pivo je dokaj lahko in zelo pitno, seveda pa je potrebno upoštevati, da ima kar precej izrazito prisotnost ingverja, tako v aromi, kot v okusu, kar mogoče ne bo po meri vsem ljubiteljem piva. Vseeno pa je ta značaj veliko nežnejši, kot je to v ingverjevem pivu.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.