nedelja, 6. marec 2016

Volk Turjaški Svetlan


Ime: Svetlan
Pivovarna: Prirodna kmetija in pivovarna Volk Turjaški, Roje pri Čatežu
Stil piva: Zeliščno pivo
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,6 / 5

Svetlan iz Prirodne kmetije in pivovarne Volk Turjaški je pivo zgornjega vrenja, varjen pa je iz prirodno pridelanega ječmena. Svebuje mešaniso slovenskih sort hmelja, dodana pa so mu bila tudi zelišča. Pivovar ga prikladno imenuje kar domači slovenski ol. 

Predstavi se nam z motno zlato barvo, ki ima na vrhu še razmeroma majhno, a dokaj obstojno belo glavo. Aroma je srednje izrazita in lahko zaznavna, v njej pa prednjačijo zeliščne note. V ozadju se skriva tudi nekaj blagega začimbnega pridiha, hmeljni toni, ki imajo travni karakter, ter tudi nekaj kiselkastega vonja, ki spominja na vino. V okusu srečamo zanimivo kombinacijo začetne sladkobe, kiselkastih žitnih not, ter končne hmeljne grenkobe, vsemu temu pa dodaten čar doda še dokaj izraziti zeliščni karakter, ki se nadaljuje tudi v pookus.

Na koncu lahko omenimo še srednje polno telo, vse skupaj pa naredi Svetlan zelo prijetno in okusno pivo. Njegov karakter je zaznamovan s prisotnostjo zelišč, kar ga naredi še bolj zanimivega. Tako pusti res en tak star in domač vtis. 
Cena: okrog 1,5 € (0,5l)

Kje ga najdem?

  • Bioakord.si (spletna trgovina)
  • Prirodna kmetija in pivovarna Volk Turjaški (Roje pri Čatežu)

Ni komentarjev:

Objavite komentar