nedelja, 06. marec 2016

Ime: Svetlan
Pivovarna: Prirodna kmetija in pivovarna Volk Turjaški, Roje pri Čatežu
Stil piva: Pivo z začimbami
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,6 / 5

Svetlan iz Prirodne kmetije in pivovarne Volk Turjaški je pivo zgornjega vrenja, varjen pa je iz prirodno pridelanega ječmena. Svebuje mešaniso slovenskih sort hmelja, dodana pa so mu bila tudi zelišča. Pivovar ga prikladno imenuje kar domači slovenski ol. 

Predstavi se nam z motno zlato barvo, ki ima na vrhu še razmeroma majhno, a dokaj obstojno belo glavo. Aroma je srednje izrazita in lahko zaznavna, v njej pa prednjačijo zeliščne note. V ozadju se skriva tudi nekaj blagega začimbnega pridiha, hmeljni toni, ki imajo travni karakter, ter tudi nekaj kiselkastega vonja, ki spominja na vino. V okusu srečamo zanimivo kombinacijo začetne sladkobe, kiselkastih žitnih not, ter končne hmeljne grenkobe, vsemu temu pa dodaten čar doda še dokaj izraziti zeliščni karakter, ki se nadaljuje tudi v pookus.

Na koncu lahko omenimo še srednje polno telo, vse skupaj pa naredi Svetlan zelo prijetno in okusno pivo. Njegov karakter je zaznamovan s prisotnostjo zelišč, kar ga naredi še bolj zanimivega. Tako pusti res en tak star in domač vtis. 
Cena: okrog 1,5 € (0,5l)

Kje ga najdem?

  • Bioakord.si (spletna trgovina)
  • Prirodna kmetija in pivovarna Volk Turjaški (Roje pri Čatežu)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.