nedelja, 15. maj 2016

Ime: Jantar
Pivovarna: Prirodna kmetija in pivovarna Volk Turjaški, Roje pri Čatežu
Stil piva: Jantarni ale
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,5 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Ta jantarni ale je eden izmed produktov ljubiteljske pivovarne po imenu Volk Turjaški, ki se nahaja v gradu na dolenjskem koncu naše Slovenije.

Kot pove že ime tega piva, bomo v kozarcu zagledali pivo jantarne barve, ki pa je zelo temna in motna ter tako že meji na rjavkasto. V oči nam bo padlo tudi pomanjkanje kakšne konkretne pene, saj na vrhu zagledamo le zelo majhno glavo umazano bele barve. Aroma je nežna, pričakovano, v njej pa se skrivajo note sladu, kvasa in karamele. Tudi okus se nam predstavi sramežljivo, z nekaj začetne sladkobe in karamelnega občutka, na koncu pa občutimo še zelo blago grenkobo. Kratek in zmeren pookus prinese zaključek, kjer pa morda na nek način prevladuje rahlo začinjen občutek.

Srednje polno telo in rahlo kremasti občutek le še dodata k vsej tej nežnosti in zmernosti, ki nam ju demonstrira to jantarno pivo. 
Cena: okrog 1,5 € (0,5l)

Kje ga najdem?
  • Bioakord.si (spletna trgovina)
  • Prirodna kmetija in pivovarna Volk Turjaški (Roje pri Čatežu)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.