četrtek, 05. maj 2016

Ime: Velepivo Svetlo
Pivovarna: Gostilna Ulčar, Ig
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola:

Ocena: 2,4 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 5/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Velepivo Svetlo je, kot lahko razberemo iz imena, pivo stila svetli ležak in je produkt domače pivovarne Gostilne Ulčar iz Iga pri Ljubljani.

Pred nami se pojavi rahlo motno pivo zlato-rumene barve, ki ga pokriva srednje velika in še kar obstojna bela pena. V aromi najprej prevladujejo travnato-cvetlični toni hmelja, v ozadju pa se najdejo še dokaj zaznavne kruhaste note, ki smo jih navajeni v teh domačih ležakih. S časoma pa te note pridejo tudi v ospredje. Za začetek lahko okusimo nekaj blage sladkobe kruha, sledi nekaj minimalnega kiselkastega žitnega dodatka, za konec pa še precej blaga hmeljna grenkoba in kar izrazit kovinski pookus. 

V primeru Velepiva gre za razmeroma lahko pivo z nekoliko bolj kremno teksturo, kot smo je navajeni pri teh zvarkih. To pa je v bistvu tudi edini aspekt pri katerem se ta svetli ležak izkaže in odstopa od nekaterih ostalih sorodnih piv. Tako lahko res rečemo, da gre le še za enega v vrsti povprečnih gostilniških svetlih ležakov.
Cena: 3,2 € (1,5 l)

Kje ga najdem?
  • Gostilna Ulčar (Ig)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.