nedelja, 22. maj 2016

Ime: Radler Grapefruit
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: Radler
Vsebnost alkohola: 2,5%

Ocena: 2,1 / 5
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Velike industrijske pivovarne obožujejo radlerje. Pred letom ali dvema smo lahko bili priča številnim mešanicam, z razno raznimi sadeži. Tudi naši makro pivovarni nista bili imuni na ta stil "piva". Med drugim so nam postregli tudi z radlerjem, ki je imel okus grenivke.

Tako smo dobili popolnoma motno vsebino izredno blede rumene barve, na vrhu katere je za nedolgo nastala še majhna pena bele barve. Aroma je dokaj izrazita in precej lahko zaznavna. V njej so bile sladke sadne note, med katerimi prednjači značilen vonj grenivke. Požirek je po pričakovanjih precej sladek, vendar na srečo ta prisotnost sladkorja ni preveč pretirana. Sadni občutek grenivke pa nas spremlja vse do konca, ko sladkobo nadomesti še rahlo grenkobni značaj tega sadeža.

Če upoštevamo dejstvo, da je v radlerju le slaba polovica piva, lahko rečemo, da gre za solidno sladko osvežilno pijačo. Soliden radler,kar se tega tiče.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.