torek, 10. maj 2016

Ime: Chocolate Stout
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik; za Kavarna Kino, Radovljica
Stil piva: Sladki stout
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10) 

Rok 'n' Band pojejo o jagodah in čokoladi, kar je super kombinacija, toda še boljša je pivo in čokolada. Še posebej, če se združita v eno v obliki čokoladnega stout piva. Za enega od teh so zaslužni v pivovarni Mali Grad, kjer so ga zvarili posebej za radovljiško Kavarno Kino in Festival čokolade.

Ta čokoladni stout se predstavi črn kot noč, pokrije pa ga precej velika penasta glava bež barve, ki tam zastane za krajši čas. Aromo zaznamujejo nežne note praženega sladu z izjemno blago prisotnostjo temne čokolade. Če pa pivo uspemo nekaj časa pustiti na miru, pride ta čokoladni vonj veliko bolj do izraza. V ozadju pa svojo vlogo opravlja še nekaj rahlih travnatih not hmelja. Zvarek nas objame z zelo kremastim in svilnatim telesom, naše brbončice pa se seznanijo z zelo blago sladkobo, nežnim praženim občutkom kave, proti koncu pa še z zmerno in lahko zaznavno hmeljno grenkobo, ki se nadaljuje v kratek pookus.

Ta čokoladni stout se izkaže kot zelo dobro pivo. Lahko pitno in zelo okusno, vendar bi si od njega želeli, ter glede na ime tudi pričakovali, rahlo bolj izrazit čokoladni značaj (predvsem v okusu). Vseeno pa zelo všečno.
Kje ga najdem?
  • Kavarna Kino (Radovljica)  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.