nedelja, 29. maj 2016

Ime: Tuš Rener Grenivka
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško za Tuš Trgovine
Stil piva: Radler
Vsebnost alkohola: 2%

Ocena: 2 / 5
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 6/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Rener Grenivka je supermarket radler, ki so ga v pivovarni Laško izdelali za potrebe in namene trgovin Tuš. S pivom ima sicer bolj malo skupnega, če smo natančni 40%, ampak vseeno je tukaj. 

Tako dobimo moten radler zelo blede slamnate barve, ki na vrhu za krajši čas naredi še srednje veliko glavo bele barve. Naš nos zapazi aromo umetne citronke z dodatkom grenivkinih not, ki so kar izrazite. Okus je sadno sladek, vendar s sladkorjem na srečo ne pretirava, oziroma le-ta pride bolj do izraza kar nekaj požirkov kasneje. Nekaj grenkobnega občutka grenivke na koncu pove, za kakšen radler v bistvu sploh gre. 

Kot vedno, ko govorimo o radlerjih, vsaj teh industrijskih, je značaj piva zelo neznaten ali kar neobčuten. Osvežilni sladki napitek ni neprijeten, recimo ledeno ohlajen v vročih temperaturah odžeja. Pač, povprečen radler, nič več, nič manj.


0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

Zagotavlja Blogger.