nedelja, 08. maj 2016

Ime: Hoppy Saison
Pivovarna: PV Brewery, Ljubljana in Pivovarna Vizir, Črnomelj; za Društvo Ljubiteljev Domačega Pivovarstva
Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 7,3%

Ocena: 3,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/10) 

Pivo Hoppy Saison je že pred časom nastalo na pobudo članov Društva ljubiteljev domačega pivovarstva, da bi povezali različne predstavnike domače pivovarske scene. Tako je nastala Pivska Triada, kjer so se združili Pivovarna Vizir, Pivius Varilius in proizvajalec sistema Brewiks.

V kozarec si tako lahko natočimo popolnoma motno pivo oranžno-zlate barve z buhtečo belo penasto glavo, ki na vrhu ustvari goro pene in se ji prav nikamor ne mudi. Aroma nam takoj ponudi svoj domač, podeželski, če hočete kmečki značaj. Naš nos objamejo zelo lahko zaznavne začimbe ter izrazit kiselkasti značaj, kombinacija, ki nas takoj spomni na staro vinsko klet. Okus je prav tak kot ga napove konkretna aroma. Naše brbončice napadejo kiselkaste note, ki prevladujejo a obenem niso pretirane. Dodanih je še nekaj bolj nežnih začimb, vse skupaj pa daleč v ozadju spremlja popolnoma nežna sladkoba, ki je zelo subtilna.

Lahko telo in sveži občutek v pivu le še dodata k vtisu, ki ga pusti ta zvarek. Gre za saison kot se spodobi in popolnoma prikliče vse tiste domače, podeželske (kmečke) občutke, ki jih pričakujemo ob omembi besede saison. Super izvedba. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

Zagotavlja Blogger.