petek, 20. maj 2016

Ime: Lager
Pivovarna: Ekološka kmetija Šlibar, Tržič
Stil piva: Premium ležak
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 2,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Ena izmed mmnogih dejavnosti s katero se ukvarjajo na Ekološki kmetiji Šlibar je tudi varjenje piva. Njihov prvi proizvod, svetli ležak, se tako lahko ponaša tudi z nazivom prvo bio pivo v Sloveniji. 

Šlibarjev ležak se predstavi z le za odtenek motno oranžno-zlato barvo (na trenutke povleče na jantarno), pokriva pa ga dokaj velika in solidno obstojna pena bež barve. Aroma je prijetna in nežna, a vseeno lahko zaznavna. Najprej bomo spoznali blage sladne note, ki jim bo sledil prav tako nežen pridih hmelja, le ta pa bo imel travnati značaj. Okus zaznamuje (pre)izrazita in močna sladkoba v kateri se mešata žito in tudi sadje. Na koncu dobimo še blago grenkobo z zeliščnim značajem, k ise nadaljuje še v kratek pookus.

Gre za razmeroma lahko pivo, ki je zaradi svoje preveč izrazite sladkobe rahlo nenavadno. Mogoče bo komu to všeč, toda okus nekako ne pusti ravno dobrega vtisa. 
Kje ga najdem?
  • Trgovin'ca Ekološka Kmetija Šlibar (Tržič)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

Zagotavlja Blogger.