sobota, 07. maj 2016

Ime: Kukec Savinjsko Pivo
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško; za Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, Žalec
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,9%

Ocena: 2,6 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Simon Kukec, pivovar in hmeljar, ki je deloval v Žalcu, velja za najpomembnejšega slovenskega pivovarja. Bil je celo tako pomemben člen slovenskega pivovarstva, da danes velja za očeta Laškega piva. In kot se za tako osebnost tudi spodobi, je po njem poimenovano tudi pivo. V pivovarni Laško so za Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva izdelali svetli in temni ležak Kukec. 

Svetla verzija ležaka se predstavi s popolnoma jasno zlato-rumeno barvo in srednje veliko belo peno na vrhu. Aroma ni pretirano izrazita, zaznamo pa lahko predvsem nežne note sladu, ki ima kruhasto-žitni značaj, ter nekaj travnih tonov - v bistvu tipična aroma (industrijskih) svetlih ležakov. Na začetku bomo najprej okusili sladkobo, ki sicer ni pretirana, družbo pa ji dela travnati občutek. Na koncu pa v okusu prevladuje dokaj solidna hmeljna grenkoba.


V tem primeru gre v bistvu za tipični (makro) svetli ležak, s katerim sicer ni nič narobe, vendar obenem tudi ne da od sebe nič posebnega. Lahko, skoraj vodeno telo pomeni, da bomo kozarec z lahkoto izpraznili, vendar ga bomo tudi kmalu pozabili. 
Cena: 2€ (0,33 l)

Kje ga najdem?
  • Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije (Žalec) 
  • TIC Žalec
  • Hotel Žalec

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.