ponedeljek, 02. maj 2016

Ime: Tuš Brezalkoholno
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško za Tuš Trgovine
Stil piva: Nizkoalkoholno pivo
Vsebnost alkohola: 0,5%

Ocena: 1,3 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 4/15 - OKUS: 3/15 - TELO: 1/5 - KONČNI VTIS: 2/10)

Supermarket pivo in za povrhu še brezalkoholno - ne zveni kaj prida obetajoče. Toda, ker je naš cilj poskusiti vsa piva pri nas (četudi taka), smo na mizo postavili tudi tega Tušovega junaka. 

Iz pločevinke si natočimo jasno pivo zlato-rumene barve, ki ga prekriva dokaj velika in penasta glava s še kar dobro obstojnostjo. Naš nos se kmalu seznani s precej neprijetno aromo. Sestavljajo jo neprijetne note sladu, ki takoj povleče na moker papir, dodanega pa ima še nekaj sladkega jabolčnega pridiha. Okus zaznamuje le blaga sladkoba in nič drugega, le-ta pa nima nikakršne kvalitete, ki jo najdemo v pivu. Telo je zelo lahko in popolnoma prazno, oz. vodeno - kot bi v pločevinke zaprli vodo s katero so pomili sod ležaka. 

S tem brezalkoholnim pivom v bistvu dobimo to kar lahko že od samega začetka pričakujemo. No, saj tudi samo pivo ne obljublja nič drugega kot vodeni napitek. 
Kje ga najdem?

  • Tuš Trgovine (povsod po Sloveniji)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

Zagotavlja Blogger.