sreda, 18. maj 2016

Ime: Vitez Temni
Pivovarna: Pivovarna Mrzlica, Trbovlje
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

V tolminskem Hotelu Krn lahko poleg pivskih term najdete tudi domače pivo stila ležak, ki sliši na ime Vitez. 

Temni ležak se prikaže s popolnoma temno rjavo barvo, ki je v bistvu že skoraj popolnoma črna, na vrhu pa sedi dokaj majhna pena bež barve. V aromi prednjačijo note čokolade, podporo pa ji nudita zelo nežna kava in nekaj praženega pridiha. Tudi v okusu se srečamo s čokolado, ki pivu podari nekaj blage sladkobe, v nadaljevanju pa do nas prispe še nekaj minimalne hmeljne grenkobe. Čisto na koncu pa lahko zaznamo še rahlo kiselkasti priokus žita. 

Ta domači ležak je zelo lahko piten, čeprav telo na trenutke deluje rahlo prazno. Okusen in čisto pošteno povedano, en soliden domači temni ležak. 
 Kje ga najdem?
  • Hotel Krn (Tolmin)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.