ponedeljek, 09. maj 2016

Ime: Velepivo Temno
Pivovarna: Gostilna Ulčar, Ig
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola:

Ocena: 2,3 / 5
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Temni ležak iz pivovarne Gostilne Ulčar se pojavi s temno rjavo barvo in rdečkastim podtonom na svetlobi. Pokrije ga še zelo majhna in neobstojna pena, ki ima rahlo umazano belo barvo. V aromi se seznanimo z blagimi travnimi notami. Prekrijejo jih prav tako nežne pražene note, ki v sebi nosijo še nekaj zelo subtilne čokolade. S prvim požirkom najprej zaznamo blago sladkobo, ki se nato prelevi v kiselkasto-travnati priokus z nekaj zelo blage grenkobe v finišu. Le-ta ima celo nekoliko neprijeten zeliščni značaj.

Gre za še en v vrsti gostilniških temnih ležakov, ki ne izstopa v pozitivnem smislu, mogoče ga odlikuje le nekoliko bolj polno telo, kot pa smo jih navajeni pri teh zvarkih. Pogojno pitno, to pa je tudi vse. 
Cena: 3,2 € (1,5 l)

Kje ga najdem? 
  • Gostilna Ulčar (Ig)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.