četrtek, 30. junij 2016

Ime: Makšar Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Makšar, Ribnica
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola:
Na voljo: točeno

Ocena: 1,9 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 4/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 3/10)

Domačija in penzion Makšar iz bližine Ribnice v svoji hišni pivovarni vari tudi pravo domače, ribniško pivo, zaenkrat edino iz tistega konca naše države.

Njihov svetli ležak se pokaže z dokaj motno zlato-rumeno barvo in majhno belo peno, ki na vrhu posedi kar nekaj časa. Aroma je zelo blaga in ne preveč zaznavna - nekaj nežnih tonov kruha kmalu naredi prostor prav tako subtilnim travnim notam. Okus se začne z blago sladkobo, ki ima nekoliko kruhasti značaj, nadaljuje pa z blago grenkobo zeliščnega značaja. Na koncu pa potem pride še bolj izrazit in suh pookus, kjer se mešajo kovinski priokusi in spomin na zdravila.

Gre za lahkotno pivo z visoko stopnjo karbonacije, ki bi moralo delovati osvežilno, vendar s svojim obnašanjem na koncu nikakor ne izpolne svoje naloge. Deluje kar nekako ubogo in ne ravno najbolj posrečeno.  
Cena: 2,2€ (0,5l; točeno; v gostilni)

Kje ga najdem?
  • Gostišče - Penzion Makšar (Ribnica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.