sreda, 19. oktober 2016

Ime: Who Cares Editions Mikksicko Lager
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,4%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 4 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

V Bevogu so že večkrat pokazali, da radi sodelujejo z lokalnim okoljem - no, saj to je tudi bistvo kraft scene. Tako so za praznovanje 20. obletnice murskosoboškega MIKK kluba organizatorjem navarili poseben ležak v mehiškem stilu, kateremu so dodali še limono ter ga poimenovali Mikksicko. Ole! 

Bevogov mehičan je motne in blede zlato-rumene polti, namesto sombrera pa ima na glavi poveznjeno veliko in puhasto belo peno. V naš nos se najprej pretihotapijo limonaste note, ki nekoliko spomnijo na aromo radlerjev, v dodatku pa spoznamo še nekaj travnatih hmeljnih not. Celotna kombinacija pa deluje zelo všečno. Okus zaznamuje kar solidna grenkoba z nekaj zeliščnega občutka, v finišu pa udarijo še kiselkaste citrusne note, ki sčasoma dajo celotnemu pivu svoj ritem, obenem pa mu dodajo tudi svežo komponento. 

Glavna odlika tega zvarka je brez dvoma njegova svežina. Skupaj z že pregovorno Bevogovo okusnostjo in dodatkom lahkotnosti, pa postane ta ležak nesramno prijeten in piten. A ne na račun okusa, saj z njim nikakor ne skopari. Neklasičen ležak in nekaj kar bi res lahko pili vsak dan. 
Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.