ponedeljek, 31. oktober 2016

Ime: Double Dry Hop Pale Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Ameriški svetli ale
Vsebnost alkohola:
Na voljo: točeno

Ocena: 4,2 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Ekipa pivovarne Lobik je znana po tem, da zelo rada eksperimentira s svojimi zvarki. Med drugim je tako nastal tudi tale dvojno suho hmeljen svetli ale, ki je bil le za kratek čas na voljo na mariborskem Makro Beer Festu - pivovarji so bili namreč mnenja, da jim zvarek ni uspel tako kot so želeli.

Gre za lahkoten in prijetno hmeljno aromatičen zvarek, v katerem izstopajo zelo vabljive note sladkega sadja, kjer se note bezga pomešajo med sočno tropsko sadje. Pod solidno veliko, če že ne ravno obstojno, belo glavo se skriva zelo motno zlato rumeno telo, ki nam od samega začetka pa do čistega konca ponuja solidno hmeljno grenkobo - le-ta je prijetno izrazita, a obenem ne pretirana. V čistem zaključku, ter krajšem pookusu pa nam za nagrado podari še nežno sladek sadni priokus.

Svežina in lahkotnost telesa, preprosta pitnost in všečna aromatika so atributi, kjer se ta zvarek res izkaže. Kljub temu, da po besedah pivovarjev, zvarek ni tak kot so želeli, lahko rečemo, da gre za odličen poizkus. 
Cena: 2€ (0,3l; točeno; na festivalu)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.