torek, 11. oktober 2016

Fish Homebrew&Q Fest - Vrhnika, 8.10.2016


Pretekli vikend se je v Vrhniki pri pivovarni HumanFish odvil zanimiv dogodek, ki je v bistvu vključeval tri dogodke zlite v eno celoto. Že tradicionalnemu FishFestu, kjer se praznuje "rojstni dan" pivovarne, se je tokrat pridružilo še 3. tekmovanje domačih pivovarjev (v organizaciji Društva ljubiteljev domačega pivovarstva) in tekmovanje v BBQ smokanju (v organizaciji Žarovnij).
Obiskovalci festivala smo tako lahko uživali v rekordnih 14 zvarkih pivovarne HumanFish, kar je pomenilo, da so posebej za to priložnost pripravili nekaj novih zvarkov, ki so družbo delali že poznanim ribicam. Premierno so tako predstavili zvarek z imenom Cull of the Unicorns - preprosti in simpatični jantarni ale, ki mu je družbo delala še njegova Spicy verzija v katero so dodali čili. Nas pa je najbolj navdušilo drugo pivo, ki je doživelo premiero - le ta sliši na ime Mud Puppy in gre za aromatično in super okusno dvojno IPO, ki je bila po našem mnenju zvezda večera. 

Poleg ponudbe pivovarjev gostiteljev, pa so svoje zvarke ponujali tudi domači pivovarji, med katerimi je največ pozornosti požela belgijska črna IPA The Dark Side of the Monastery - prijetno okusna in ne pretirano belgijska. Le-ta pa je imela na dogajanju še eno nalogo - žar mojstri so namreč morali pripraviti jed, ki bi se najbolj ujela s tem zvarkom. Uspelo je vsem, a nas so najbolj navdušili avtorji pulled porka - super zadeva. 
Druženje je seveda spremljalo tudi glasbeno dogajanje ter dodatna ponudba jedi izpod rok Kuharaija. V večernih urah pa so bili razglašeni tudi rezultati tekmovanja domačih pivovarjev, ki jih lahko najdete na straneh Društva ljubiteljev domačega pivovarstva

Končna misel, seveda.


Ko pod dogodkom potegnemo črto, lahko z lahkoto ugotovimo, da je bil to zopet en prijetno preživet vikend v družbi dobrega piva. Dogodek v Vrhniki je jasno popestrilo še druženje z ostalimi ljubitelji piva (ki je tako in tako vedno super), debate s pivovarji (jasno predvsem o pivu) in okusna hrana, ki je dopolnila okušanje piva.

Če ob tem doživiš še premiero novega piva, oziroma bolj natančno piv, veš, da ne more biti slabo. Še posebej, če je za piko na i eden izmed teh zvarkov super okusno, odlično in všečno (pa še kakšen presežnik bi se našel) pivo pivovarjev gostiteljev, Mud Puppy. Preprost in prijeten dogodek, ki se ga še udeležimo ob naslednji priložnosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar