nedelja, 23. oktober 2016

Ime: Hrust
Pivovarna: Izletniška kmetija Dornk, Bled

Stil piva: Jantarni ležak
Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,6 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Na izletniški kmetiji Dornk lahko spoznate tudi čisto pravega blejskega Hrusta. Toda kar brez panike, je povsem neškodljiv, čeprav je nekoliko rdeč. Gre namreč za njihov rdeči ležak domače izdelave, ki vam ga z veseljem postrežejo samo na njihovi kmetiji.

Jantarno rdečkasti Hrust je sicer popolnoma jasnega telesa, skrije pa se pod srednje veliko peno umazano bele barve, ki se kmalu izmuzne. Nežno nas objame s svojo sladno orientirano aromo, v kateri zaznamo nekaj tonov karamele. Vse skupaj ima na začetku še dokaj izrazit prašen značaj, ki nekoliko zmoti, nato pa vseeno pusti malo bolj zadihati biskvitno-karamelnemu občutku. Tako kot je nežna aroma, tak je tudi okus - napove ga blaga sladkoba, dopolni pa grenkoba z nekoliko travnatim značajem. V pookusu pa pusti še rahlo poprast občutek.

Imenu navkljub je Hrust pivo nežne duše in lahkotnega telesa. Uravnotežen in piten, vendar brez kakšnih posebnih odstopanj. 
Cena: 2,9€ (0,5l; steklenica; v gostilni)

Kje ga najdem?
  • Izletniška kmetija Dornk (Bled)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.