nedelja, 09. oktober 2016

Ime: Gruntar
Pivovarna: Izletniška kmetija Dornk, Bled

Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,8 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Domače-Orto-Rustikalno-Naravno-Kronološko. Tako se predstavlja izletniška kmetija Dornk iz Bleda, kjer vam poleg ostalih doma izdelanih pijač postrežejo tudi temni ležak domače izdelave. 

Gruntar, temni ležak zelo lahkotnega telesa, s svojo popolnoma črno barvo takoj pade v oči. Izpod minimalnega pokrova bež barve uhaja nežna aroma praženega sladu, ki na trenutke dobi kavno kvaliteto, družbo pa ji delajo blage sadne note, ki spominjajo na jagodičevje. Že prvi požirek zaznamuje zelo nežna grenkoba s praženim značajem, ta občutek pa se nadaljuje vse do krajšega pookusa. Nekaj minimalne sladkobe bomo zaznali, na trenutke se nam prikažejo še zelo rahle kvasne in tudi zeliščne note.

V primeru Gruntarja gre za povsem soliden domači temni ležak, ki ga bolje poznamo pod imenom dunkel. Ima sicer zelo lahkotno telo, ki je na trenutek tudi nekoliko vodnato, vendar pa zvarek vseeno da od sebe dovolj značaja - vseeno pa celotno gledano deluje nežno. 
Cena: 2,5€ (0,33l; steklenica; v gostilni)

Kje ga najdem?
  • Izletniška kmetija Dornk (Bled)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.