ponedeljek, 24. oktober 2016

Ime: Anpu
Pivovarna: Carniola Brewery, Žirovnica

Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 5,8%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,5 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V steklenici pšeničnega piva pivovarne Carniola se skriva Anpu - bog podzemlja, morda bolje znan tudi kot Anubis, staroegipčanski bog s šakalovo glavo. Pivo - pijača bogov. Pa še kako res je to. 

Anpu nas želi s svojim motnim, a žarečim oranžnim izgledom osvojiti že na prvi pogled. Naš nos res počasi napolni prijetna kombinacija značilnih bananastih not, nekoliko bolj občutnih začimb, ter za posladek še citrusni značaj - vse to pa kasneje preide na bolj sladno, pšenično stran. Pod srednje majhno peno umazane barve srečamo nežno sladkobo, ki jo zelo kmalu dopolni blaga citrusna grenkoba. Za konec pa nam Anpu pošlje še nekaj zelo blagega začimbnega občutka, ki preide v grenkejše note v pookusu.

To božansko pivo se tako izkaže kot nekoliko netipično pšenično pivo, saj med vsemi značilnostmi najbolj do izraza pride citrusna grenkoba. Lahkotno telo pospeši praznenje kozarca, pivo pa bo tako po meri tudi tistim, ki niso največji oboževalci pšenice.     
Cena: 2,5€ (0,5l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Carniola Taproom (Žirovnica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.