četrtek, 27. oktober 2016

Mali Grad American Craft Lager


Ime: American Craft Lager
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: IPL
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V zadnjem času se pri nas vse več vari lagerje, ali po naše ležake. Ampak v teh primerih ne gre za tiste stare, znane industrijske ležake, temveč za veliko bolj všečne butične izvedenke tega stila. V pivovarni Mali Grad so tako po uspehu svojega prvega ležaka, navarili še ameriško butično različico, tokrat s hmeljema Centennial in Cascade. Da se spet malo potopimo v svet ležakov. 

Pod srednje majhno belo peno, ki kmalu pobegne in za seboj pusti veliko sled, se skriva lahkotno telo aromatičnega ležaka. Objame nas s svojimi  nežnimi, a prijetnimi sadnimi hmeljnimi notami, kjer se nahajajo breskve in tropsko sadje, predvsem ananas. Nekoliko motno oranžno-zlato telo zaznamuje zmerna hmeljna grenkoba, medtem ko je sladni značaj skoraj do popolnosti zakrit. Rahlo peneč finiš, ki nas prijetno požgečka po grlu, pa se skupaj z grenkobnim značajem nadaljuje še v srednje dolg pookus.

Gre za zelo všečen in predsvem lahkotno piten svetli ležak, ki je zelo hmeljno in grenkobno ozaveščen. Zelo primeren za tiste trenutke, ko si ljubitelj IPA in APA stila zaželi nekaj bolj ležakastega. 
Cena: 1,8€ (0,3l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar