sreda, 12. oktober 2016

Ime: American Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Hopster, Ljubljana

Stil piva: Ameriški svetli ale
Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Najmlajša slovenska butična pivovarna se je odločila, da bo začela konkretno. Tako so za svojega paradnega konja določili svetli ale, ki se ozira in s svojim značajem zgleduje po ameriških sorodnikih

Hopsterjev American Pale Ale nas že na prvi vdih očara s svojo zelo prijetno in lahko zaznavno hmeljno orientirano aromo, v kateri prednjačijo sladke note koščičastega sadja. Precej kasneje pa se pod manjšo, a lepo stabilno belo peno razvijejo še blagi pridihi s karamelnim značajem. Rahlo motno, a simpatično žareče bakreno telo se predstavi z zmerno hmeljno grenkobo, katero dopolni še nekaj zelo blagega sladkobnega sladnega občutka, ter nežen in kratkotrajnejši pookus.

Ta Hopsterjev zvarke je tako en res zelo dober pale ale, lahkotnega telesa, uravnoteženega značaja in nežnejšega duha. Kljub tej nežnosti vseeno ponudi zelo veliko okusa, po grlu pa z neverjetno gladkobo steče v trenutku. Definitivno nekaj, nad čemer bodo pivoljubci lahko navdušeni.  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.