torek, 04. oktober 2016

Ime: Harvest
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale

Stil piva: IPA (trgatveno pivo)
Vsebnost alkohola: 6,3%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Zgodnja jesen ni le čas za vinsko trgatev, ampak je tudi čas za obiranje hmelja. In to je tudi čas, ko marsikateri naš butični pivovar pripravi tudi svojo izpeljanko "trgatvenega piva" - to je pivo z dodatkom svežega hmelja, ki ga pivovarji dodajo še preden začne izgubljati tiste značilne sveže lastnosti.

Svojo Harvest IPO so zvarili tudi v pivovarni Hopsbrew. V aromi tega motnega zlatega zvarka bomo lahko takoj zaznali tisti sveži, travnati občutek hmelja. V ozadju najdemo nekaj blagih agrumov, ki pa skoraj ne prodrejo skozi travnato svežino, ter še nekaj nežne sladne osnove. Najprej lahko okusimo nekaj zmerne sladkobe, ki spomni na bombone, kasneje pa preide k bolj grenkobnim hmeljnim notam. Le-te so najprej prijetno zadržane, kasneje pa zelo pridobijo na ostrini zeliščno-travnatega značaja, ki nato tudi kar postoji v naših ustih. 

Harvest je tako IPA lahkotnega telesa, ki lepo pokaže in prikaže svoj sveže hmeljeni značaj, tako v aromi kot tudi v okusu, predvsem pa je ta karakter očiten v ostrem pookusu. Zelo sveže in prijetno pitno pivo, katerega je treba poiskati čimprej, dokler je še na voljo in so vse sveže lastnosti še kar se da očitne.  
Cena: 2,87€ (0,5l; steklenica; v trgovini)
          4,6€ (0,5l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.