četrtek, 27. oktober 2016

Ime: Red Ale
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Irski ale
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Po uspešno začeti zgodbi s svetlim ale zvarkom, nam fantje iz pivovarne Loo-blah-nah sedaj prinašajo še Red Ale - torej rdeči ale zvarek v stilu irskih piv. Nekateri bodo poskušali prodati zgodbo. Loo-blah-nah vam bo prodala verjetno najboljše ljubljansko pivo. Vsak tako pravijo.

Prijetnega ljubljanskega irca motne temno kostanjevo-bakrene barve odlikuje s karamelo zaznamovan sladni značaj, ki pa ga za posladek dopolni še nekaj zelo blagega sadnega pridiha z notami jagod. Majhna bež penica, ki kmalu v celotni pobegne, nam razkrije lahkotnejše telo, kjer se v začetni sladni sladkobi pojavi še priokus nežnih jagod. Za zaključek nam Red Ale podari še komajda občutno grenkobico, ki pa jo kmalu preplavi pookus in nazaj pripelje že prej omenjene jagode. 

Pivo nežnega okusa, bo skupaj z nižjo alkoholno stopnjo in jagodnim priokusom všeč predvsem nežnejših dušam, vendar se ga zaradi neverjetne pitnosti ne bo branil noben pivoljubec. Lahkotnejšo telo pa skupaj s konkretnejšo karbonacijo povzroči, da je zvarek resnično piten in hitro izginjajoč - kot nekak jagodni "špricarček". 
Kje ga najdem?
  • Zlata Ladjica (Ljubljana)
  • Lepa Žoga (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.