torek, 01. november 2016

Ime: Stout
Pivovarna: Pivovarna APE, Sevnica

Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 6,6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

V Sevnici lahko od nedavnega srečamo tudi kakšno opico ali dve. No, vsaj na etiketah njihovega lokalnega piva iz mlade ljubiteljske pivovarne APE je temu tako.

Premierno sevniško pivo zaznamuje prijetno nežen, a vseeno solidno izrazit čokoladni karakter, ki skupaj z blago praženostjo v trenutku napolni naš nos. Srednje polno, temno rjavo telo, ki se v bistvu že preliva proti črni barvi, se predstavi s prevladujočo čokoladno sladkobo. Pod manjšo bež glavo kratkotrajnega življenja pa se v zelo blagi luči prikaže še subtilen sadni priokus, ki spomni na jagodni sok. Celoto zaključi še nežen finiš z rahlo grenkobnim praženim občutkom in skriti pomežik alkoholne topline - vse skupaj pa nato počasi odplava stran. 

Opičji Stout iz Sevnice pri pivcu s svojimi lastnostmi pusti zelo dober prvi vtis. Izkaže se kot prijetno aromatičen, čokoladno okusen in predvsem lahkotno piten stout, ki je nagnjen nekoliko bolj na sladko stran.   
Kje ga najdem?
  • Grajska Kavarna (Sevnica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.