torek, 29. november 2016

Ime: Who Cares Editions Ninja Kellerbier
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Kletno pivo
Vsebnost alkohola: 6,2%
Na voljo: pločevinka - točeno

Ocena: 2.5 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Bevogova Ninja je kletno pivo, narejeno posebej za znani nizozemski Borefts festival, na katerem so sodelujeoče pivovarne predstavile svoje izvedenke na temo (imperialno) kletno pivo. Torej, pazite, da vas ne useka.

Ninja najprej udari s srednje občutno dimljeno aromo, ki v trenutku spomni na slanino, nato pa iz ozadja napadejo še note sladu s poznanim kletnim pridihom. Za srednje veliko umazano belo glavo se skriva jantarno obarvano telo, ki je skoraj v popolnosti jasno. Zvarek naše brbončice napade s konkretnim sladnim značajem - najprej nekoliko sladkobe, nato priokus popečene slanine, za konec pa še zmerna hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje v pookus tega srednje lahkega piva.

Pogoj, da vam bo Bevogova Ninja všeč je ta, da ste ljubitelj dimljenih piv, ali pa jih vsaj z lahkoto tolerirate. Pivo namreč v sebi skriva precej izrazit dimljeni značaj, ki je res specifična karakteristika v pivu in ni po godu vsem. 
Cena: 2,7€ (0,33l; pločevinka; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.