ponedeljek, 21. november 2016

Ime: Lily Beach
Pivovarna: Pivovarna Trot, Cerknica

Stil piva: Ameriški svetli ale
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Tako, pa so (ste) tudi vsi troti dobili svoje pivo. No, v resnici gre za mlado nomadsko pivovarno, ki je zvarila prvo pravo cerkniško pivo (čeprav je le-to zvarjeno v Beli Krajini). In za svoj prvi zvarek so si izbrali enega najpopularnejših in najbolj tipičnih stilov v tem času, svetli ale z ameriškim karakterjem. Let's go to the beach! 

Srednje lahkotna Lily Beach nas zelo kmalu prevzame s svojo prijetno hmeljno noto, v kateri prevladujejo agrumi, še posebej grenivka. Pod majhno in ne pretirano obstojno glavo umazano bele barve najdemo še zelo nežno sladno hrbtenico, ki pa ob vsem tem hmelju ne pride do izraza. Motno jantarno-oranžno telo nas pozdravi s kratkotrajno sadno sladkobo, kmalu pa jo prežene srednja hmeljna grenkoba (in nekaj kiselkastih tonov), ki se nato nadaljuje še v kratek in nežen pookus in dokaj suh zaključek.

Za Lily Beach lahko takoj rečemo, da je všečno lahkotno pitna, kar je njena glavna odlika. Nežna aroma in prav tako nežen okus na trenutke čist orahlo zmoti nekoliko znan kiselkasti priokus, vendar je le-ta na srečo zelo nevsiljiv in skorajda popolnoma neopazen. Simpatično, lahkotno, poletno. Za na plažo.  
Kje ga najdem?
  • Kavarna na Tržn'c (Cerknica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.