ponedeljek, 21. november 2016

Trot Lily Beach


Ime: Lily Beach
Pivovarna: Pivovarna Trot, Cerknica

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Tako, pa so (ste) tudi vsi troti dobili svoje pivo. No, v resnici gre za mlado nomadsko pivovarno, ki je zvarila prvo pravo cerkniško pivo (čeprav je le-to zvarjeno v Beli Krajini). In za svoj prvi zvarek so si izbrali enega najpopularnejših in najbolj tipičnih stilov v tem času, svetli ale z ameriškim karakterjem. Let's go to the beach! 

Srednje lahkotna Lily Beach nas zelo kmalu prevzame s svojo prijetno hmeljno noto, v kateri prevladujejo agrumi, še posebej grenivka. Pod majhno in ne pretirano obstojno glavo umazano bele barve najdemo še zelo nežno sladno hrbtenico, ki pa ob vsem tem hmelju ne pride do izraza. Motno jantarno-oranžno telo nas pozdravi s kratkotrajno sadno sladkobo, kmalu pa jo prežene srednja hmeljna grenkoba (in nekaj kiselkastih tonov), ki se nato nadaljuje še v kratek in nežen pookus in dokaj suh zaključek.

Za Lily Beach lahko takoj rečemo, da je všečno lahkotno pitna, kar je njena glavna odlika. Nežna aroma in prav tako nežen okus na trenutke čist orahlo zmoti nekoliko znan kiselkasti priokus, vendar je le-ta na srečo zelo nevsiljiv in skorajda popolnoma neopazen. Simpatično, lahkotno, poletno. Za na plažo.  
Kje ga najdem?
  • Kavarna na Tržn'c (Cerknica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar