nedelja, 06. november 2016

Ime: Mammut Temno
Pivovarna: Mammut Beer, Kranj

Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 2,9 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

V navadi pri naših pivovarjih je, da poleg svetlega zvarijo še njegovo temno verzijo ležaka - logično nadaljevanje, jasno. In točno to so naredili tudi pri gorenjski pivovarni Mammut. 

Aromo tega temno rjavega ležaka zaznamuje ne najbolj všečen prašen občutek, ki nekoliko prekrije sicer prijetno sladno orientiran značaj. Vseeno pa bomo lahko pobrali zmerno prisotno karamelo z nekaj travnatimi notami hmelja v ozadju. Kasneje pa se kombinaciji pridruži še nekaj čokoladnega pridiha. Pod razmeroma majhno peno bež barve, ki sicer tam postoji, se skriva precej polno in kremasto telo, ki ga zaznamuje sladkoba sladu, najprej z občutkom nežne čokolade, nato pa še pražene kave. Za zaključek pa poskrbi še zelo blaga grenkoba.

Temni Mammut je tako piten temni ležak, ki ga najbolj pozitivno odlikuje presenetljiva polnost telesa. Na področju arome se ne izkaže ravno najbolj, vseeno pa je s svojim bolj izrazitim sladnim značajem precej soliden. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.